Dagje uit in Amsterdam

Leuke dingen om te doen in de omgeving van Amsterdam

Dagje-uit-in-amsterdam

Amsterdam is natuurlijk een geweldige stad waar enorm veel te doen is. Ik kan me alleen voorstellen dat je misschien liever de drukte van de stad wilt vermijden. Daarom heb ik een aantal locaties en leuke plekken voor je uitgezocht die jij kunt gaan bezoeken. Het is allemaal in de provincie Noord-Holland en dus in de buurt van Amsterdam.

De Zaanse Schans

Als je in Noord-Holland bent dan moet je zeker weten een bezoek brengen aan de Zaanse Schans. Het heeft een rijke geschiedenis het bestaat al sinds 1850. Tegenwoordig kun je langs het bakkerijmuseum lopen en er is een pakhuis waar klompen worden gemaakt. Maar waar de Zaanse Schans het meest om bekend staat zijn toch wel de molens.

De kaasmarkt in Alkmaar

Nederland staat natuurlijk bekend om kaas. Vroeger waren er om die reden heel veel kaasmarkten in Nederland. Momenteel zijn er nog vijf kaasmarkten over namelijk: Edam, Hoorn, Gouda, Woerden en Alkmaar. in Gouda en Woerden is het nog steeds functioneel. Er wordt namelijk nog steeds gehandeld tussen groothandels en kaasmakers. De overige kaasmarkten waaronder Alkmaar is puur voor toerisme. 

Ga naar het strand

Hou jij er niet van om te lopen door een stad of ben jij geen cultuursnuiver, maar hou je wel van lekker zonnen? Ga dan lekker naar het strand. Vanaf Amsterdam is het namelijk maar een half uurtje met de trein naar het strand van Zandvoort. Er zijn tal van paviljoens, maar liefst 37. Hierdoor zit er altijd wel een paviljoen bij die aan jouw wensen voldoet.

Een eiland in Noord-Holland?

Veel mensen weten niet dat Texel bij Noord-Holland hoort. Het ligt niet ver weg van Amsterdam. Je kunt er heerlijk uitwaaien. Hou je van zeehonden? Als je een beetje geluk hebt kun je ze zien. Daarnaast heeft Texel een rijke geschiedenis in de Tweede Wereldoorlog. De vuurtoren is zwaar beschadigd geraakt. In de Tweede Wereldoorlog was er namelijk een groep van 800 Georgische gevangen die 450 Duitse militairen hebben vermoord. Dit speelde zich allemaal af aan het eind van de oorlog. Texel is op 20 mei bevrijd. Dit is één van de laatste plekken van heel Europa.

Amsterdam Light Festival

Deze bezienswaardigheid is er helaas niet altijd. Maar in december tovert Amsterdam zich om in een lichtstad. Lichtkunstenaars maken de mooiste creaties met lampen en lichtjes. Dit is zeker het bezoeken waard. Een kaart kost €24,50 maar het is het dubbel en dwars waard.