Restaurants in Amsterdam

De beste restaurants van Amsterdam

Amsterdamse-gracht

Ben je een dagje weg in Amsterdam en wil je eens lekker en bijzonder uit eten? Dan is deze blog zeker het lezen waard. Ik vertel je de beste restaurants van Amsterdam. Gelukkig zijn het er heel veel dus zal er vast iets voor jou bij zitten. Omdat er zoveel verschillende restaurants zijn heb ik de beste voor je op een rij gezet.

Eten in een kas

Heb jij ooit in een kas gegeten? Nog niet? Breng dan een bezoek aan De Kas in Amsterdam. Het is een restaurant en een kwekerij tegelijkertijd. De maaltijden die in het restaurant geserveerd worden, worden bereid met producten die in hun eigen kas worden verbouwd. Het leuke van dit restaurant is dat je letterlijk in een kas eet. De kas stamt al uit 1920 en het was in die tijd de stadskas van Amsterdam.

Een eiland in Amsterdam

Vroeger zonden piratenzenders hun signalen vanaf zee. Om dit in goede banen te leiden werd er een kunstmatig eiland opgericht. Dit werd het REM Eiland genoemd. 40 jaar lang heeft het zijn dienst bewezen als zendtoren. Tegenwoordig is er een restaurant gevestigd in dit oude gebouw. Je kunt dineren op meer dan 20 meter hoogte. Ben je er in de zomer en is het goed weer? Dan heb je geluk je kunt namelijk heerlijk op het dakterras zitten. 

Dineren in een trein

Als je aan uiteten gaan denkt dan denk je niet gelijk aan een trein. Desalniettemin kun je in Amsterdam dineren in een trein. Op Amsterdam Centraal stap je op om vervolgens door het Groene Hart te gaan. Het Groene Hart bestaat uit allerlei kleine dorpjes en mooie landschappen. Daarnaast kom je door allerlei grote steden, zoals Den Haag, Rotterdam en Haarlem. 

Ga voor luxe

Wil je echt voor luxe gaan. Breng dan een bezoek aan Wolf Atelier. Dit restaurant is opgericht door chef-kok Michael Wolf. Hij heeft onder andere gewerkt bij het restaurant Oud Sluis. Dit restaurant is beoordeeld met drie sterren. Het restaurant zit direct naast Amsterdam Centraal.

Eten op grote hoogte

Altijd al eens op grote hoogte willen dineren of lunchen? Dan is de A’DAM toren echt iets voor jou. Het heeft maar liefst 22 verdiepingen en je hebt uitzicht over heel Amsterdam. Daarnaast draait het gedeelte waar je eet waardoor je elk uur een ander uitzicht hebt. Een echt unieke locatie om te gaan dineren met vrienden of familie.