Uncategorized

CSU gaat verder samenwerken met COA

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) vangt in Nederland op verschillende locaties asielzoekers op die vanuit het buitenland naar Nederland komen. De afgelopen jaren is de toestroom van asielzoekers in Nederland hard gegroeid. Het COA wil voor deze mensen een zo goed mogelijke opvangplek bieden om iedereen op die manier een onderkomen te geven waar het recht op heeft. Zij vinden het erg belangrijk dat men op de locaties schoon en comfortabel opgevangen kan  worden. Om daarvoor te zorgen wordt de samenwerking met schoonmaakbedrijf CSU verder uitgebreid. Het bedrijf CSU is een gerenommeerd schoonmaakbedrijf in Nederland, die ook voor asielzoekers in Nederland van grote kan waarde zijn.

Schone opvanglocaties

Voor mensen die in ons land asiel komen zoeken, is een schone en hygiënische opvangplek van groot belang. CSU speelde hier al een rol in, maar die rol gaat nu dus verder uitgebreid worden. CSU wordt daarbij verantwoordelijk voor onder andere het schoonmaakonderhoud, de glasbewassing, het leveren en onderhouden van de sanitaire voorzieningen en andere specialistische werkzaamheden. De rol die CSU schoonmaakbedrijf  tot nu toe had was voornamelijk het reinigen en onderhouden van de keukens en het sanitair. Zowel het COA en CSU zijn erg verheugd dat zij nu nog meer voor elkaar kunnen betekenen, en dus ook voor de mensen die hier asiel komen zoeken.

Hygiëne eerste levensbehoefte

Een van de belangrijkste dingen die iedereen,- waar dan ook ter wereld, nodig heeft, is hygiëne. Een schone plek om te slapen, te wassen en je kinderen in te verzorgen. Dit geldt dus ook voor opvanglocaties van het COA. Mensen die vanuit het buitenland op deze manier naar ons land komen, hebben vaak een lange en zware tocht achter de rug, en komen in bepaalde gevallen zelfs traumatisch in ons land terecht. Zowel COA als CSU vindt  hygiëne, en dus een schone plek waar men wordt opgevangen, erg belangrijk.

Verschillende locaties in Nederland

CSU gaat de komende tijd op maar liefst 85 plekken in het hele land de diensten uitvoeren. Een bijkomende taak van CSU is dat de schoonmaak professionals de bewoners gaan betrekken bij de schoonmaakwerkzaamheden, om hen ook de kneepjes van het vak te leren. Goed voor de mensen die hier opvang zoeken, en het helpt ze de eerste stapjes op de arbeidsmarkt in ons land te zetten. De 85 locaties waar CSU dit gaat doen, zijn verspreid over het hele land. CSU is dus meer dan een schoonmaakbedrijf Amsterdam of Rotterdam, maar zijn in alle provincies van ons land te vinden. De opvanglocaties verschillen per locatie qua grootte, maar CSU gaat er voor zorgen dat er op alle opvanglocaties voldoende mensen aanwezig zijn om voor iedereen een fijne en schone leefomgeving te creëren.

Directeur Businessunit West bij CSU, Serge de Brouwer, is erg blij met deze stap. Hij geeft aan dat ze met vertrouwen de samenwerking met COA verder uitbreiden en vindt het geweldig dat het bedrijf kan helpen bij het vergroten van het welzijn van mensen in een kwetsbare positie en het bouwen aan toekomstperspectief.