Uncategorized

Lekkage dakkapel

Lekkage dakkapel opsporen en herstellen rieten dak

Lekkage in je dakkapel? Wat vervelend: vochtschade en schimmel wil je zoveel mogelijk voorkomen. Schakel snel een dakdekker in om de lekkage in je dakkapel te repareren!

Mogelijke oorzaken van een lekkage in de dakkapel

Wanneer je dakkapel lekt dan zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Er bestaat een grote kans dat het gewoon het dak is: het platte dak op een dakkapel is nou eenmaal gevoeliger dan het schuine dak omdat vuil langer blijft liggen.

Het kan ook zijn dat je dakkapel verkeerd geplaatst is, en dat je daarom last hebt van binnen sijpelend vocht. Misschien is de hechting verkeerd of zitten de loodslabben niet op de goede plek waardoor het geheel niet waterdicht is.

Lekkage dakkapel opsporen en herstellen

Het opsporen van een lekkage in de dakkapel kan wat tijd kosten. De vakman controleert eerst het dak op beschadigingen en gebruikt eventueel de rookgastechniek om kleine haarscheurtjes op te sporen. Is dit de oorzaak van de lekkage op de dakkapel? Dan plaatst hij een reparatiestrook om het dak weer waterdicht te maken.

Is dit niet de oorzaak dan zoekt hij verder. Hij controleert de loodslabben en de hechting met het dak. Grote kans dat hier problemen in zitten. Zeker als de dakkapel onlangs pas geplaatst is! Mocht de hechting met het dak niet goed zijn, dan repareert hij dit. Hij kit alle onderdelen opnieuw af en zorgt ervoor dat de loodslabben goed hangen, om te voorkomen dat regenwater naar binnenwaait.

Wat kost een reparatie aan de dakkapel?

De kosten voor een reparatie aan een lekkage in de dakkapel hangen samen met de werkzaamheden die de dakdekker uit Amsterdam uitvoert. Het vernieuwen van het dakleer kost gemiddeld €150,-. De exacte kosten hangen natuurlijk af van het soort dakbedekking dat je hebt. Moet je de dakranden vernieuwen, dan kost dit gemiddeld €200,-.

Is de hechting van de dakkapel het probleem, dan zorgt de dakdekker ervoor dat de aansluiting met het dak weer waterdicht is. Dit kost je gemiddeld €150,-. Wacht niet te lang met een reparatie, want dit veroorzaakt veel schade aan de constructie van je dakkapel.

Lekkage dakkapel repareren: kosten 2022

WerkzaamhedenGemiddelde prijs
Dakleer vernieuwen€150,-
Dakranden vernieuwen€200,-
Aansluiting met dak repareren€150,-