Bezienswaardigheden in Amsterdam

De leukste bezienswaardigheden van Amsterdam

bezienswaardigheden-Amsterdam

De meeste mensen zijn er al wel eens geweest. Amsterdam. Alleen weet je wel wat je er allemaal kunt doen en wat er te zien is? In deze blog laat ik je alle hotspots en gave plekken van Amsterdam zien. De stad in Noord-Holland kent een rijke geschiedenis. Hierdoor zijn er ook veel monumentale panden. Deze zijn gelukkig bespaard gebleven in de oorlog. 

Stap op een rondvaartboot

Wil je Amsterdam echt goed zien? Stap dan eens op een rondvaartboot. De hoofdstad van Nederland staat bekend om zijn grachtengordel. Wat is dan leuker om er doorheen te varen? De grachtengordel bestaat al meer dan 400 jaar. Reden genoeg om er dus eens doorheen te varen. Daarnaast is het ook toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onderweg kom je allerlei verschillende dingen tegen, zoals grachtenpanden. Een rondvaart duurt ongeveer 75 minuten en kost €20 per persoon. Het voordeel van een rondvaartboot is dat er ook een gids aan boord is. Deze vertelt je alle ins-en-outs van de stad.

Het Anne Frankhuis

Het meisje dat zich achter de boekenkast verstopte. Ik denk dat iedereen wel weet wie ik bedoel. Anne Frank natuurlijk. Het achterhuis staat in Amsterdam en is één van de meest bezochte musea in Amsterdam. Het museum staat aan de Prinsengracht. Het is wel verstandig om vooraf een ticket te kopen. Aangezien het altijd heel druk is.

Het Rijksmuseum en van Gogh Museum

Als je een echte kunstliefhebber bent dan ben je vast al wel eens in het Rijksmuseum geweest. Zo niet dan moet je er echt een keer naartoe. Er zijn namelijk meer dan 400 kunstwerken van bekende Nederlandse schilders. Er hangen schilderijen van Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en Vermeer. Daarnaast hangt er misschien wel het bekendste schilderij van de hele wereld ‘’De nachtwacht’’. Niet ver van het Rijksmuseum is het Van Gogh Museum. Dit museum staat niet geheel verrassend helemaal in het teken van Vincent van Gogh. Naast zijn schilderijen zijn er ook brieven en tekeningen van Vincent te vinden.

Het Vondelpark

Wil je lekker ontspannen en genieten van de natuur en even ontsnappen aan de drukte van de stad? Breng dan een bezoek aan het Vondelpark. Je kunt hier heerlijk in de zon zitten en picknicken met vrienden. Het is geheel gratis. Wist je dat het Vondelpark een cadeau is van een particulier? Hij vond de kosten te hoog en gaf het daarom cadeau aan de gemeente van Amsterdam.